Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с АР 147 1.9 115к.с. Пловдив

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с АР 147 1.9 115к.с. Пловдив

Колеги от няколко дена колата ми прави номера като я изрежа. При отнемане на гаста двигателя влиза в авариен режим за няколко секунди. Ходих до динекспрес почистиха разни букси и накрая ми казаха че е най-вероятно от клапана който освобождава налягането на турбото. Обаче за да са сигурни издирваме подобна алфа за да пробваме с читав клапан. Обясниха ми че смяната е мн бърза за около 10 минути. Просто ако има някой колега с алфа 147 1.9 ЖТД 115к.с. от Пловдив за теста ще съм му много благодарен.

Мерси много,
    Жоро
    147 '02 1.9 JTD

Здрасти. Ако имаш време и желание мини през Аркадията и ще ти дам моя за пробата. Макар, че проблема ти може и да е друг. Собственика на Реал Турбо в Пловдив ми е приятел. Ако искаш ще те заведа при него също.
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от ggpopivanov Покажи съобщение
      Колеги от няколко дена колата ми прави номера като я изрежа. При отнемане на гаста двигателя влиза в авариен режим за няколко секунди. Ходих до динекспрес почистиха разни букси и накрая ми казаха че е най-вероятно от клапана който освобождава налягането на турбото. Обаче за да са сигурни издирваме подобна алфа за да пробваме с читав клапан. Обясниха ми че смяната е мн бърза за около 10 минути. Просто ако има някой колега с алфа 147 1.9 ЖТД 115к.с. от Пловдив за теста ще съм му много благодарен.

Мерси много,
      Жоро
      Ако имаш желание можем да направим проба.
      Моя е почти нов. На няколко месеца. И е на лесно място.
      Но вашите са на по-забито и маркучите са едни пластмасови.....
      И ако в него е проблема щи кажа кой е вносителя......
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Колеги мерси мнгого за помощта. Сноши с един приятел свалихме клапана, който се оказа че има малко филтърче на него. Филтъра беше от зле по зле, изчистихме го и всичко се оправи. Тия пичове от динекспресс за пореден път се оказват некомпетентни!

Колега я дай повече инфо за Реал Турбо в Пловдив....
        147 '02 1.9 JTD

Comment

Във фиат форума има тема за тоз соленоид, дори със снимки.
          Често срещан проблем при Стило 115к.с.
          Не знам при алфата къде е монтиран, но ако е ниско (както при фиата), вдигни го някъде по-нагоре и го монтирай в състоянието, в което е бил (хоризонтални или вертикално)
          ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
          X